joi, 26 martie 2009

Imprumut de la FeMeI

Mda... cica statu` roman a facut un imprumut de saij de miliarde de euro de la FeMeI ( Fondu` Monetar International .. pentru cei care cred ca`i vorba de vreo posesoare de tzatze si multi bani ) .

Asta cu ce ne ajuta? Io is un biet inginer .. astept absolventii de ASE sa`mi explice si mie .. :D oare is capabili?

Skip that.. .so...

Ce avantaje zice Bocanila ca avem ..

1. Ne-o crescut reitingu` de tara la 5 de la 5.5 .. ( nu stiu ce`i aia , da` mie nu`mi pune mancare pe masa )
2. Se apreciaza leul in raport cu euro ( daaa cu 2 bani .. fix pula )
3. Se da liber la credite ( si cine pula mea are bani sa le returneze dupa aia )

Dezavantaje :


1. Dobanzi mai mari la credite ( iexagt ... sa`mi dea fiica lu` Bocanila cu fruntea`n buric , pana platesc io creditu` la care mi s-o dat liber cu dobanzile astea )
2. Cresc taxele si impozitele ( pai ce pula mea .. .doar hai sa ne facem mai multe datorii ... sa fim datori iar la americani si altii )
3. Recalcularea pensiilor ( bunica draga.... lasa ca ti-oi lua io medicamente .. nu te mai stresa )


Si cea mai grava din cele pe care le stiu io ( ca injiner... necunoscator de economie .. dar simtitor de foame si frig .. )

4 . Datoria externa pe cap de locuitor in Romania a ajuns la 2600 de euro

Adica orice prunc se naste se naste cu datorie .. oricare om moare lasa o datorie mai mare urmasilor.. .. Si pentru ce??? Sa dam noi bine in fata strainilor ? Sa ramanem datori la infinit ? Da` noi ce pula mea facem ? Nu producem nimic? Suntem paraziti?

Ba Bocanila.. nu vrei tu sa`mi dai 2600 de euro sa`mi platesc si io partea mea de datorie externa? Ca io nu o sa vad vreun ban din aia de i-ai luat tu imprumut.. si din contra.. o sa platesc impozite mai mari... o sa platesc dobanzi mai mari .. si asa mai departe..

DE CE ?

Ba... v-as lua pe toti aia din palatu` parlamentului ( casa poporului ) si v-as strange pe un stadion .. as lua niste baieti din aia cu ceafa lata si privirea rece din Transnistria.. si cu PM-urile alea furate de la Ciorogarla .. v-as mai face cate o gaura in cap... scurt si la obiect....

Auzi ma.. sa ma faca ei pe mine dator... macar de mi-ar da banii aia .... sa stiu si io ca am de ce sa fiu dator... tu`le muma`n cur...

C ya....

6 comentarii:

Anonim spunea...

Faza ai' mai faina stii care-i? Ca, din cate stiu io, imprumutu' asta vine cu "pasuiala" de vreo 5 sau 8 ani - adica mandatu' lu' Poc o sa profite de banii astia, pe urmatorii o sa-i doara la patina, iar aia care or veni peste 5 sau 8 ani la putere vor trebui sa caute metode sa inceapa sa plateasca datoria.
Asta da afacere, tata!...

Anonim spunea...

sweeeeeet, ne asteapta vremuri kkcioase... mai ales cu mizeriile astea de guvernanti care au falimentat tara...
Looking back ... l-au impushcat pe ceausexu pt ca a fost printre putinii care a returnat banii imprumutati de la FMI, ceea ce nu era in planurile FMI si BM.
Astia cand dau imprumuturi le dau cu scopul de a falimenta economia tarii respective si de a-si face o noua piata de desfacere un cerc vicios din care nu se mai iese... Si cum Ceaushescu le-a stricat planurile, l-au dat jos si i-au lasat pe cretinii de dupa asa zisa revolutie, care le-au cantat in struna.
Cica scopul unei actiuni il poti verifica dupa rezultatele sale:
cata industrie mai e in Romania acum si cata era inaite de '90?! azi Romania = RRomania.
etc, mai adaugati voi ...
Revolutie huh?!
Welcome to the future... SLAVE!

Anonim spunea...

Spagamentarii nostri, curve de 2 bani!!!

Acum imi dau seama cata dreptate aveam cand ziceam ca "intrarea in Europa" resprezinta inrobirea noastra!!! Si inca nu s-o terminat!!! I doar inceputu'!

The Blog Admin spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Anonim spunea...

Sunt sigur ca spagamentarii si puliticienii nostri sunt constienti de faptul ca Imprumuturile financiare dauneaza grav viitorului!. Dar i doare-n cur! Ei isi ciupesc comisioanele grase cu care isi umplu burtihanele si i doare fix in gaura curului de pulimea de rand care, naiva, continua sa i voteze si s aisi puna sperante in ei.

Dar, in cine ne punem sperante?! In nsatasel bombonel poponel (cel cu multe mosteniri si matusi)?! In trilion triliescu cel care multumea minerilor (dupa ce i-o kemat in bucale) pentru ca au restabilit ordinea in capitala (nu uitati ca multi nevinovati au luat batai crunte atunci!) si care in urma a jdemii de procese o fost gasit... NEVINOVAT?! In fotomodele basesciene care utilizeaza limba materna la fel de corect ca un santierist sau un taximetrist sau o camerista?! In ciobani mioritici de pipera care cumpara datoriile tiganilor (ciori, ciordaci, tuciurii, negri, smanglitori etc.) pentru a impresiona fraieresteanu de rand?!
Astia sunt puliticienii tarii, asta i viitoru tarii!

Anonim spunea...

Paulie, daca ajung presedinte, te fac sinistru al ministerului apararii, internelor si ce mai tine de armata si politie, te fac general si iti dau mana libera sa intri in ei!!!!! Iti pun la dispozitie si loc pentru construirea de stadioane! :)

Si daca ajungi tu presedinte, astept acelasi favor!!!!