luni, 6 august 2007

Cica toleranta... mai degraba as zice intoleranta

Am citit informatia pe visurat.ro
V-o las si voua .. astept commenturi.

In Scotia au fost interzise cuvintele “mama” si “tata”
(Preluare de pe NovoPress Romania)
Oricat ar parea de socant, acest lucru chiar se petrece! Ca urmare a unei politici intitulate “Toleranta zero fata de limbajul discriminatoriu”, “Serviciul National Sanitar din Scotia”, impreuna cu organizatia activistilor homosexuali “Stonewall Scotland” au emis la inceputul acestui an un manifest cu statut de directiva, intitulat “Dreptate pentru toti - Provocarea cea mare”.
Poate cea mai stranie prevedere a acestui document este interzicerea folosirii in institutiile medicale a oricarui termen ce face trimitere la structura traditionala a familiei! “Atata vreme cat homosexualii, lesbienele, bisexualii, transexualii au copii, orientarea sexuala sau identitatea genului nu are nici o legatura cu buna crestere a copilului”. Astfel, cuvinte precum “mama”, “tata” sunt trecute la index.
De asemenea, este condamnata si folosirea unor expresii precum “sot si sotie”, considerate si ele ca fiind jignitoare la adresa cuplurilor de acelasi sex. In document este recomandata utilizarea altor cuvinte. De exemplu: “mama si tata” vor deveni “rude apropiate” sau “ingrijitori” , iar “sotul si sotia” - “parteneri”!
Lobby-ul homosexual a mai reusit de asemenea impunerea in toate institutiile medicale obligativitatea afisarii in locuri cat mai vizibile (sali de asteptare, saloane, cabinete) a imaginilor reprezentand cupluri de acelasi sex.
O alta prevedere cu valente tragicomice a acestei directive este schimbarea fiselor medicale de inregistrare a sexului pacientului, ele urmand sa contina din viitorul apropiat trei rubrici: Masculin, Feminin si… Altul!

Niciun comentariu: