luni, 27 august 2007

Uichend FOLK

In Poiana Brasov a fost "Ciucas Mountainfest" . O mica sarbatoare a berii locale, sustinuta de un mega concert folk intins pe 3 zile. Si ce sa facem si noi , hai sa mergem.
Sambata dupa indelungi pregatiri ne imbarcam in noua achizitie a lui Mariusik ( Toyota ) si urcam spre ceea ce urma sa fie o seara super reusita de cantat ( mai degraba behait din partea mea ) . Ajungem la locu` cu pricina , luam berea de rigoare spre oftica Mariusului, care era sofer , luam si niste mititei , frigarui si alte bunataturi si ne instalam in fata scenei in asteptarea concertului. A inceput cu Ducu Bertzi. Splendid, dar din pacate lumea inca nu se trezise din plictiseala cotidiana. Apoi a urmat Mircea Baniciu , moment in care ( datorita berilor si petului de vin de la Blaj din rucsacul adus special pentru asta ) am inceput sa uit de prejudecati si complexe si sa intru in randul celor care urla si zbiara pe versurile ce se auzeau dinspre scena. La Cargo evident ca s-a strans toata generatia 89-90 . O mare de pustime , care mai de care mai rebel , cu plete, si pierceuri.. ca deh... asa`i la moda. Ma , cercei am avut si eu , plete.. nu foarte lungi .. dar au fost.. ( stiu ca nu ma crede nimeni acum ) , dar parca eram mai cuminte , imi vedeam de vodka mea .. si savuram muzica.Acu`.. dezmat cred ca e cuvantul cel mai potrivit. Oricum , seara de sambata a fost geniala ( desi am ajuns acasa putin cam ... prea bine dispus, ceea ce pot sa spun si despre Alecsandra).
Si dupa groaznica furtuna de sambata noapte, cand s-a transformat Brasovul intr-un mic raulet, am stat in dubii daca vom continua uichendul in aceeasi maniera. Intr-un final ne-am decis ( dupa ce ne-a trecut amandurora durerea de cap ) sa pornim vitejeste spre aceeasi locatie de petrecere de cu o seara inainte. La plecare zic : Alecs.. luam ceva mai gros pe noi ? ca e frig.. Ea: NUUUU .. ca o sa murim de cald... Zic : OK. si plecam . In drum il pescuim pe Mariusik si pe Bogdanel si plecam cu viteza ( de data asta am fost cu masina mea :D ) spre mici, bere si voie buna. Ajugem in Poiana , si observ cu stupoare ca aveam niste sfarcuri de puteam sa tai geamuri cu ele.. sa fi fost din cauza temperaturii de 12 grade? hmmm Oare? . Intr-un final Alecsandra se decide ca nu mai suporta frigul, imi sustrage cheile din buzunar si pleaca cu masina pentru a aduce " incalzirea sufleteasca " . Intre timp eu cu Mariusik ramanem la naturala bere ( aveam sofer.. 10x Alecs ) si la Mircea Vintila + Brambura care tocmai incepuse ( fapt pentru care Alecs s-a cam ofticat ...) . Frumos,chiar frumos. Dupa Mircea Vintila apare si Alecsandra cu bluze si hanorace pentru toata lumea , si ne indreptam mai spre buza scenei pentru a urmari recitalul lui Margineanu. Spre surprinderea mea .. Mariusik radea ca berbecu` .. el nu stia versurile , si auzind ce debiteaza omu` pe acorduri de chitara si vioara... se cam tavalea pe jos. Dupa Margineanu, a urmat marele eveniment din inchiderea festivalului . IRIS. Si cum se astepta toata lumea.. A FOST GENIAL. Oamenii au cantat melodii pe care le-au lansat atunci cand multi din cei prezenti acolo erau doar proiecte in capul parintilor , sau in curs de concepere. Totul s-a terminat cu un foc de artificii.

Din pacate .. cred ca asta a fost ultimu` uichend de distractii pentru o perioada mai lunga, pentru ca urmeaza " stresiunea".. si chiar vreau si eu sa imi iau porkariile de examene, si sa iau dracu` licenta aia.. ca deja am fosti colegi de facultate , care sunt profesori :) ceea ce .. spune deja prea multe, spre rusinea mea.

Adio , deci Pe curand....

2 comentarii:

Marius Istrate spunea...

...si tot nu ne-a cantat Vintila "Numai tu aveai stiinta, sa ma mangai pe la tample si sa imi prevezi tot raul ce avea sa mi se-ntample... numai tu stiai pe lume, sa spui DA atat de scurt si sa imi dauci la vreme, dimineata, dimineata un iaurt!" :)

Anonim spunea...

Oh, demon alcool,
N-am amintiri, mi-e capul gol.
Cine-ar fi crezut
Ca din om ajung ne-om.
N-am amintiri, mi-e capul gol.
Lipsit de control,
Sclav la demonul alcool.

Love u :)

Duminica sofer...dar sambata dezmat total :))

GENIAL