joi, 22 ianuarie 2009

Solutie de criza

Cica suntem intr-o adevarata criza financiara. Cica murim de foame pe capete. Cica , cica , cica... Si pentru ca suntem in criza asta, oamenii trebuie sa gaseasca si solutii nu ? sa iasa din criza.

Ei bine un cuplu , proprietari de magazine de haine in Brasov , vreo 5 la numar, haine aduse via Europa, Dragonu` Rosu etc... au gasit solutia ideala . Ce s-au gandit ? Simplu : Hai sa concediem toate vanzatoarele, le trecem in somaj teoretic, ca sa ia banii de la stat , iar diferenta pana la 600 de lei cat le dam acum salariu sa le-o dam tot noi, in marinimia noastra, ele continuand sa munceasca 10-12 ore pentru noi , fara concedii , fara sporuri, fara nimic...

Faina solutie nu? Mai ales ca in cazul asta 6 luni, 9 luni , 12 luni sunt scutiti de plata impozitelor catre stat pentru salariile si asa de cacat pe care le dadeau vanzatoarelor. Chiar, oare cat mai e somaju`? Nu ca ar conta prea mult, dar asa ca idee.... Nu cred ca o femeie de 50 de ani care o lucrat ca vanzatoare ultimii 6-7 ani isi poate gasi acu` de lucru in alta parte. Si daca se poate si pe bani mai multi... in orice caz nu fara relatii.... Si atunci?

O sa zicem ca fiecare se gandeste la binele lui , ca ce ne pasa noua de statu` roman care nu`si ia banii de la patronu` magazinului de haine chinezesti. Da` de ce sa nu ne gandim la oamenii astia? ce fac ei dupa 6 , 9 , 12 luni cat iau somajul? Se reangajeaza la aceeasi firma? Sincer nu cred... Si atunci? Chiar vi se pare o solutie buna? Daca da , pentru cine?

Si acu` pe romaneste, sa nu`i futi in gura de javre? sa nu le trimiti ITM-ul si Garda Financiara pe cap?
Aaaaa , si mai vreau sa stiu o chestie : Cu ce articol din codu` muncii vor sa le incheie contractul de munca??? ca din cate stiu eu nu`i asa de simplu sa concediezi un om care are contract pe durata nedeterminata...

Pacat ca femeile astea nu au nici timp si nici chef sa`i tare prin tribunale ... io asa i-as fute... da` cine stie? Poate se trezeste macar una din ele sa dea tonu`.... si apoi....

Après moi, le déluge!!!!!


So? avocati? militieni? ceva ajutor ? presa? :D

C ya laterz....

10 comentarii:

Radiera spunea...

Romanul e sclav.

The Blog Admin spunea...

Tantiiile alea se pot adresa unui tip care vad ca vrea sa faca treaba in Ro: http://www.urbaniulian.ro/. Numele lui este Urban Iulian, avocat, si sunt multi cei care i se adreseaza cu probleme, iar omu' chiar isi da interesu si lupta pentru ei, sau le raspunde, i sfatuieste etc.
Acum, de bine, de rau, tantiile alea primesc un salariu. Trimiti ITM-u pe capu patronilor, inkid firma si tantiile raman fara loc de munca.
I pacat ca pentru a face bine trebe sa faci si rau :(.

Anonim spunea...

Io mi-s ala cu The Blog Admin...

Anonim spunea...

Paranoia asta cu criza da verde la multi sa faca magarii, pe motiv ca se salveaza. Cum e si tampenia asta cu legea Big Brother. Ne intoarcem la Secu'.

Faze din-astea se intampla zilnic, de la cea mai mica scara, ca un magazin, pana la cea mai larga, adica toata tara. Atata timp cat cineva poate profita de pe urma lor, o sa existe.

Razvan Tirea spunea...

Criza asta financiara, creata artificial de „baietii smecheri” din SUA, este un instrument excelent pentru patronii din Romania si nu numai. Aceasta asa zisa criza le vine ca o manusa si atunci speculeaza acest lucru pentru a se imbogati si mai mult decat au facut-o pana acum. Pe spatele cui? Pe stpatele unor doamne, ca cele despre care tu ai scris. Din pacate, romanul este sclav, asa cum a spus si Cata si nu are cultul dreptatii si nu-si cunoaste drepturile. Si daca patronul a spus ceva, e lege pentru ei. Daca toti angajatii si-ar cunoaste drepturile am avea tribunalele pline de procese intentate de angajati, angajatorilor. Asa ca, fratilor puneti mana si cititi inainte sa semnati ceva si vedeti ce drepturi si ce obligatii aveti.

paulie spunea...

Da Tirea, numai ca eu cand am trecut prin situatia asta m-am interesat si dupa ce am aflat ce si cum am sfatuit pe toata lumea de care am auzit ca a fost sau este in cazul meu ce sa faca.
Poate daca toti ar raspandi putin legea ... n-ar mai face patronu` ce`l taie pe el capu`. In cel mai rau caz ti-ar face viata chin pana cand ti-ai da tu demisia.. dar asta poate sa insemne inca 2-3 luni , timp in care ai timp sa iti gasesti altceva : D

Radiera spunea...

Daca se intampla asa ceva in Franta, iesea revolutie. Subliniez, romanul e sclav obidit.

Cetateanul Popescu spunea...

Toate bune... da' dovada-dovada? Nu ca n-as crede (patronu' romanesc n-are limita la fantezie cand e de fentat - statul, angajatii, furnizorii), da' de vrei sa si faci ceva material ai nevoie de dovezi palpabile...

Plus, ITM-ul accepta - din cate stiu eu - si sesizari anonime. Da un telefon si vezi, daca e 100% corect ce-ai zis. Just do it ;-)

paulie spunea...

pai astept sa se intample sau ma duc sa vorbesc cu patronu` si sa-i explic cum sta treaba cu legea... daca nu apuc asta oricum sun la ITM sa vada ce angajati are ... numai ca exact cum a spus si MadCat as putea sa fac rau femeilor alora. E .. ciudat .. nu?

Tom Degetel spunea...

WTF ?? Baaaa, da` penibilul tau chiar nu mai are limite !?!! Ce dracu e cu avatarul asta de tractorist ?!?! Poza cu tine ginerica?!?!? Ca ultimul meltean, ca ultimul cocalar !!! Ai foto de-asta si in portofel ?? Desktop? Vazuram ce nefasta ghiolbanca si kitschoasa ti-ai tras, cu peste pe teveu, mileuri si plastice pe ea, strampi la sandale, coafuri de soacra/ nasa mare tapate si apretate, diademe l-) si alte ornamente, insa chiar asa?

Zi-mi ca la sugestia rapandulei ai atarnat si cdeul, crucifixu`/ matania /icoana/ pluşu` la auto si e perfect. ;)
Pisi, niciun BARBAT, niciunul cu toti cromozomii specifici in dotare, cu ceva respect de sine si ceva anisori de scoala n-ar seta un avatar gen. (adica “barbat”!! nu manelist, nu tratcorist, nu slugă, nu piţi, nu sclav).

Moldova va dori poza repectiva si pe crucea criptei?

Ps. Hmm… hidoşenia aranjamentului coamei o întrece pana si pe cea a stârpiturii de-o poartă.
Ps2. Acordeon, carpete pe canapele, muşama… Superb. S u p e r b.