luni, 5 mai 2008

Personaje de nunta ....

Am fost sambata ( 3 mai ) la o cununie civila , a unor prieteni, cununie ce s-a lasat cu masa la restaurant dupa... modest.. maxim 40 de persoane.. o sala micuta .. locatie nice.. liniste... una peste alta.. fu bine..

Acu` intervine placerea "nuntilor" , cand esti in postul de observator al nuntasilor... ( asta inainte sa o iei si tu putin pe ulei ).... si privesti cu zambetul mijind in coltul gurii diversele tipologii de petrecareti.

Tipul 1 : E genul de persoana care isi pune in cap ca trebuie sa "se binedispuna" inca de la inceput pentru a deveni sufletul petrecerii.. si culmea e ca de cele mai multe ori ii reuseste... Si atunci.. sa vezi dezmat... isi face omu` toate damblalele ... uneori dand intr-un usor ridicol... dar intr-o imagine generala... chiar devin persoana care scoate "mesenii" din molcomeala de inceput de nunta, din acea " timiditate " ... una peste alta..el e cel care sparge gheata ... ( a se citi cu TZ .. nu cu t ) ..

Tipul 2: Vine omu` la masa... si incepe... bea... mananca.. bea... o ia pe ulei.. dupa care incepe sa povesteasca cu cel de langa el... si ii devine cel mai bun prieten .. chiar daca pana atunci nu l-a vazut niciodata... Si ii face bietului om capu` calendar... ii mai scapa 2-3 fraze interesante.. dar da cu mucii in fasole cand te astepti mai putin.... si o ia de la capat... Isi continua actiunile dandu-se sub privirile sotiei la toate doamnele/domnisoarele singure ... ignorand sfaturile de gen : Costica stai jos... ma faci de ras....

Tipul 3: E cel care indiferent daca a baut sau nu.. indiferent daca e fratele mirelui , fratele miresei... var, cumnat, cumatru, sau pur si simplu un invitat simplu.... chiuie , zbiara, danseaza, face dedicatii "fara numar " pentru miri /nasi/socrii/cumetrii.... Omul care trebuie sa iasa in evidenta cu orice pret.... care sa fie in centrul atentiei...

Tipul 4: E tipul care imi place mie sa ma consider ca sunt... e tipul de om care se simte bine in limita ... lejeritatii pe care o are ... lejeritate data de relatia cu mirii/mesenii/ceilalti participanti la eveniment... e tipul de om care o ia pe ulei ... dar stie cand sa se opreasca si sa se trezeasca din "betie" pentru a o lua de la capat cu o alta sticla de vin... e mai mult genul observatorului care se implica in "actiune" dar doar pentru a-i da un impuls... pentru a dezvolta mai mult subiectele decat pentru a le initia...



No cam atat am sesizat eu .. dar poate ca eram prea obosit/beat ca sa observ si genul omului care nu se misca de la masa deloc ... si care asteapta cu ochii pe ceas momentu` darului ca sa poata pleca acasa.. sau in alte locuri mai "placute" .....

Voi stiti si alte tipuri de nuntasi? :D

Discutam?

11 comentarii:

dora spunea...

sper sa nu ma insel (nu am experienta ta la nunti, n-am fost la nici una, dar am vazut destule inregistrari ale apropiatilor), cred ca mai e si tipul ala (de vreo 45 de ani, cu burta) imbracat deobicei in pantaloni negri de stofa si cu camasa alba (aproape transparenta), completata de un superb maieu alb (sau galben dupa caz...), plin de broboane de sudoare pe frunte, care mai miroase si a ceva ce aduce a branza mucegaita de Bran...eh, acest tip danseaza si el mult (uneori prea mult si uneori doar cu o tinerica pe care vrea sa o impresioneze), se vrea sufletul petrecerii, sfarseste printr-o cazatura memorabila la finalului dansului grotesc.
sper ca n-am exagerat, si daca da, te las sa ma tragi de urechi...!
poate revin cu niste tipologii feminine! ;)
Dora

Paulie spunea...

Uite ca eu la femei nu m-am uitat... cred ca am innebunit :D chiar... niste tipologii feminine ar fi bune... asa ca.. astept Dora... chiar cu interes ... Mersi ;)

dora spunea...

ce tin io minte la femei e ca stiu ca deobicei sunt imbracate mai prost decat chiar cei cu camasi transparente (nu inteleg de ce, ca doar e o nunta, ar trebui sa porti cele mai bune toale... dar poate fac asta ca sa nu eclipseze mireasa?!?); stiu ca se mai inghesuie la prinderea buchetului, ca stiu absolut tot cat a mancat si baut fiecare, si ca deobicei sunt foarte jenate cand li se imbata "consortii" (cum spuneai si tu "costica, stai jos...ma faci de ras!"
aaaaa, si dupa 6 luni sunt in stare sa-ti povesteasca nunta pana la cel mai mic si nesemnificativ detaliu...(dar de altfel asa sunt toate femeile...e un dar innascut, sac!!)
cam atat...cred...
Dora

Anonim spunea...

Paulie spune: "Uite ca eu la femei nu m-am uitat" - Guyz, watch your backs! :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Adevarul e ca femeile sunt mai cuminti in general, mai simtite, mai finute.

Is multe tipologii de nuntasi: a). manelistu beat muci care in ciuda rugamintelor de a nu se mai urca pe scaun cu bocancii, el tot o face.

b). omu care nu bea/ sau bea cu masura, dar ii imbie pe altii la betie si apoi rade de se caca pe el de ce monstru o creat.

c). am vazut io la o nunta ceva dezgustator: nashu' zgarcit: NIMENI NU FURA MIREASA! Si trage de hainele celor care vor sa o fure, face orice sa nu o fure nimeni.

...si or mai fi... da ma duc la masa... :D

Anonim spunea...

la femei: baba de la tzara..aia care vine si face mirenii de ras (da ei is oricum ipocriti).
la barbati: wedding crash-erii (am zis bine?) camuflati sub forma de ospatari care mai ca nu-ti toarna'n poala ce au iei de servit..ca se oftica ca nu primesc bacsis...si de aia vin si strang imediat de pe masa..

Anonim spunea...

dora, femeile se imbraca mai prost, pentru ca, de obicei, mirii au rude "de la tara"... si ele nu prea stie ce e bunu' gust, ele vine la oras sa impresioneze, sa vada lumea ca nu e de la tara :(

dora spunea...

@madcat
ntz... si io am crezut la fel la inceput pana am vazut nuntasi si nasi de la oras care se imbraca la fel de prost!
incep sa cred ca asa o fi uniforma de nunta..:)- caz in care chiar imi doresc sa nu merg la nici o nunta ever! nici macar la a mea :))

Anonim spunea...

aaa, sa inteleg ca nu mai egzista tipul 'cela de ii umbla ochii pe la toate sticlele si portiile din jur mai ales neincepute, si nu stie care cum si ce sa bage mai repede in plasa?!?
uaaa, se vede ca de mult nu am mai fo' sa ma nuntesc (tot TZ, såc)
That goes 4 women 2 ;)

Anonim spunea...

eh, mai e unu... batranelu care uleit sau nu abia asteapta sa gaseasca tinerica al carei partener nu stie sa dantuiasca. veseli amandoi isi vad de treburi. ah, si pt ladies, bineinteles tinerica aferenta!

Mirela06 spunea...

ati uitat cei mai importanti participanti... aia de indeasa ce-a ramas si ce n-au mancat altii in punga/plasa/geanta (dupa caz si dupa sex) si se uita atent in stanga si-n dreapta sa nu fie vazut... de aici rezulta 2 posibilitati.. cazul in care sunt vazuti si zambesc frumos scuzandu-se ca au catel acasa, desi toata lumea stie ca-s doar lacomi si ca niciun catel nu bea atata vin si a doua posibilitate cand nu sunt vazuti si baga si-un tacam/oliviera/cosulet de paine in geanta. la barbati e intotdeauna unul (unchiul mirelui/miresei) care se ameteste bine si tine sa danseze toata noaptea cu tanara mireasa in ciuda incercarilor ei de a se fofila, evident o calca si pe picioare si are grija sa danseze populara invartind mireasa de flutura in urma lui Cand danseaza singur exista o regula absolut importanta (se aplica si la aia cu camasa transparenta) picioarele cat mai cracanate, usor flexate si un picior cat mai la stanga si unul cat mai la dreaptam sa vada lumea ca el e inca in putere. Iar la femei, e mamaia aia care chiuie de-ti sparge timpanele, care intreaba de ce nu s-au tinut toata obiceiurile populare si tine sa sublinieze ca mirii "AU TRAIT IMPREUNA inainte de a se lua".

Anonim spunea...

steapta cu ochii pe ceas momentu` - come on man :)))) nu era asa ... daca nu bei ... e nashpa ... nashpa rau :P