luni, 11 februarie 2008

Schimbare de peisaj

Dap... am schimbat peisaju`... adica orezaria.. adica plantatia.. doar ca aici .... nu`i chiar atat de orezarie ( deocamdata).
Pana acu` e ok... dimineata cafeaua si tigara.. dupa aia planu de lucru.. munca linistita ( fara stres de nicaieri ) pana la pauza de masa.. mancarica.. dupa aia... evident munca... da` atat de lejer.... si de placut.. mai mai ca iti vine sa dormi aici :D ( just kiddin`) ... E parca altfel cand nu ai de dat rapoarte zilnice de activitate.. cand nu ti se verifica ( cauta nod in papura) munca ci se vrea doar rezultatul bun....
Dincolo mi se sugerase sa accept orice oferta de job :) pentru ca in echipa aia "nu mai aveam nici un viitor" . Sugestia a venit de la cel mai in masura sa o faca (lol). Motive? Nu ma implicam. Nu ajungea sa lucrez programul normal, sa fac treaba pentru care eram platit astfel incat sa nu exista plangeri la adresa muncii mele.... NUUUUU!!!!! TREBUIA SA MA IMPLIC .. SA FIU ACTIV .. Sunt curios daca discutiile mele in contradictoriu cu seful meu de proiect au dus la asta.. oare ?:D

Mi-am dat seama ca pentru a putea fi apreciat acolo trebuie sa fi laudat in contiuu, de seful direct, de colegi, de clienti :) nu ajungea sa iti faci treaba bine , fara a avea plangeri.. daca nu dormeai acolo , daca nu scoteai medii de timp record pe proiect, daca nu zambeai la glumele sefului( sau radeai in hohote ) , daca nu ieseai cu ei la bere sa le asculti ineptiile lor . Dar pentru asta trebuie sa faci parte din "grupul" de apropiati ai "conducatorilor iubiti" . Aici nu neg ca sunt persoane care au ajuns in acel grup din intamplare, dintr-o pura coincidenta. Sunt persoane care merita intr-adevar laude. Dar mai sunt si celelalte... Dar,cum spunea maestrul Toma Caragiu : Asa`i in tenis. Ai grija cum i-o servesti sefului, ca ramai fara servici :D

Ca bine zicea un bun prieten : acolo era FERMA ANIMALELOR , porcii conduc echipa , caii de tractiune sunt dusi la abator. Ca in comunism , esti apreciat daca depasesti norma de lucru pe luna respectiva, nu daca iti faci treaba pentru care esti platit.

Nu neg ca a depasi norma, si implicarea maxima e un lucru bun. Dar cum poti sa faci asta cand nu ti se spune nimic, esti exclus din toate discutiile ce privesc echipa din care faci parte ? Cum poti sa fi activ cand tu nu primesti noi responsabilitati care sa te motiveze , pe criteriu : nu esti de incredere ! Dar cand mi s-a acordat increderea ? Sau poate sunt eu orb si frustrat....

Se pare ca pentru ca am cerut explicatii pentru toate lucrurile enumerate mai sus . am fost penalizat..

NU TREBUIE SA COMENTEZI DECIZIILE SUPERIORILOR. AI PERSONALITATE???? ZBORI...

Oricum, un sut in fund.. un pas inainte ..

Si se pare ca l-am facut :D pasul.....

15 comentarii:

Anonim spunea...

Uuuuuu, ai skimbat peisajul dar ai sters si forumul care se crease pe marginea acestui post! Pacat... incepea distractiva dicutia, kit ca in ea se bagau ca kilotu in cur diferite personaje suspecte ca acel vvv...

Lasa, o sa dai iar bomba cand vei da nume... :))))))))

Oricum, BAFTA MULTA la noul loc de munca (unde sper sa ajungi sef ca sa le arati acelui marius istrate si vvv ca au avut "ciocolata" la guritza cand spuneau ca atata poti). Daca le faci asta ar insemna sa le demonstrezi ca viata lor i o minciuna si ca tu ai avut dreptate cand le dadeai diferite apelative.

Bafta si sa ai ekipa mare si tare si sa nu uiti de unde ai pornit!

Anonim spunea...

Nu dau nume MadCat.. nu vreau sa creada ca au avut prea mare importanta.. Daca vrei iti mentionez cativa din prietenii pe care mi i-am facut acolo.. sau niste oameni pe care te poti baza... ceilalti.. cred ca am si uitat cum ii cheama :)
Cat despre sefie.... merge :) deocamdata nu ma bazaie nimeni.. bazai eu pe altii (nu foarte tare... dar... ) ti-am zis.. tot raul spre bine.. nu?

Anonim spunea...

Corect, ai dreptate si tu!

Mentioneaza-mi cateva nume de prieteni de acolo... Va mai intalniti? Va mai vedeti?

Paulie spunea...

Pai ce sa iti spun? ca joi seara .. dupa ce am predat tagul , badge-ul cheile si am promis ca uit codul de alarma.. am iesit cu cei care mi s-au considerat prieteni .. vrei nume? Teddy, Halim ,Kata, Barbie, Miru, Marina, Dragos, Teo... si ar mai fi venit si altii daca nu ar fi fost atat de "implicati " in munca ( vezi Vic ) sau bolnavi ( Bogdanescu) sau cu examene ( Iuliana, Liviu, Shakira ).... cred ca mi-am facut ceva prieteni .. nu?

A ramas ca ne mai vedem.. cand? nu stiu... dar de vazut.. ne mai vedem ...

Anonim spunea...

Hai libaa!!

Anonim spunea...

Intradevar, eu ma bucur mult ca faci acum altceva pentru ca no matter what meritam fiecare ce este mai bun.
Mi-ar fi placut sa vin si io Joi da sti cum au stat treburile :(( chiar nu aveam cum sa ajung pana in Ardealu pana in ora 19 pt ca eram full de proiecte cu deadline in ziua aia :(.
Damn shit does happen nu?
Oricum o sa iesim acum sper sa ne regrupam...sa facem o "beuta" pe undeva .
Sa auzim de mai bine!
Vampulex aka Vampirul Noptii ~

Anonim spunea...

Intradevar, eu ma bucur mult ca faci acum altceva pentru ca no matter what meritam fiecare ce este mai bun.
Mi-ar fi placut sa vin si io Joi da sti cum au stat treburile :(( chiar nu aveam cum sa ajung pana in Ardealu pana in ora 19 pt ca eram full de proiecte cu deadline in ziua aia :(.
Damn shit does happen nu?
Oricum o sa iesim acum sper sa ne regrupam...sa facem o "beuta" pe undeva .
Sa auzim de mai bine!
Vampulex aka Vampirul Noptii ~

Paulie spunea...

Mi-am dat seama care e sportul preferat al lor.. celor care se simt.. din fosta mea echipa ..
se numeste CURLING
:D a se citi cum se vrea :D

Anonim spunea...

Lasand la o parte restul, niciodata nu mi-au placut team-buildingurile organizate de conducere: iesire colectiva la bere de ex. Una e ca si asa petrec/pierd cea mai mare parte din viata mea intre peretii firmei intre acei oameni, insa in viata din afara ei vreau sa petrec timpul cu oameni care ma vad ca om, nu forta de munca ieftena pe care... hm, sa vedem pe ce o trecem ca sa iasa mai multi bani. Iar cand se mai si insista: hai cu noi la aceste activitati, in conditiile in care ma plictisesc/nu ma intereseaza/ma incordeaza prezenta anumitor persoane - imi pare in general lipsit de orice bun-simt. Oare managementul firmei crede ca firma e tot ce am in viata asta???! Sorry, but NO WAY.

Anonim spunea...

[just me], iesitul la bere nu este team-building. I un fel de team-building-ul saracului / zgarcitului (dpdv al firmei). Si poti iesi la bere si cu colegi de munca, dar deja iti pui increderea ca acesti colegi iti sunt si prieteni... kestie cu care Paul o cam luat un shpitz in coaie!

Am spus!

Anonim spunea...

MADCAT, ma refeream anume la cele iesiri aproape impuse, 'in cadru prietenesc', evident cu initiativa managementului si prezenta lui, ca sa te 'simti liber', sa porti discutii amicale, pentru c apana la urma sa foloseasca ceea ce ai facut/spus tot impotriva ta, sau, daca nu e posibil, sa povesteasca despre aceste momente ca despre ceva super-funny,cand de fapt a fost ceva super-banal.

Anonim spunea...

[just me], da ai dreptate. Daca in momentul in care nu te duci, ti se va imputa absenta ca si lipsa de socializare, FUCK THEM RIGHT IN THE ASS!!! Io socializez in timpul meu liber cu cine vreau io. Ca la servici nu socializez, asta i altceva!

Dar, in timpul meu liber, mi se falfaie de firma si de "prietenii" de acolo.

Io stiu un lucru: munca e munca si viata privata e viata privata. Atata timp cat firma nu ma plateste pentru timpul liber, nu are dreptul sa se amestece in el si sa il amestece, mai apoi, la munca cu expresii de genul: "Uite, tu nu iei marire pentru socializare pentru ca nu ai prea venit la iesirile noastre!" Iar daca mi s-ar intampla asa ceva, le-as spune clar: "Platiti-ma la ora in timpul iesirilor, asa ca si cum ar fi ora suplimentara si vin!" (asta daca nu imi face placere o iesire ca asta).

Anonim spunea...

Da-da, MADCAT, exact despre asta ziceam... Ai zis foarte bine, nu mai am ce adauga :)

Anonim spunea...

La noi managerii rad selectiv la glumele angajatilor, in functie de cat ei stau peste program :)

Anonim spunea...

Cica serviciul nu e carciuma sa stai pana te taraste afara ...