vineri, 7 martie 2008

Culori .. sau nuante???

Discutam azi cu un prieten .. si ne-am dat seama ca avem o mare dilema... Care`i diferenta dintre BEJ si CREM??? Si cine a inventat culorile astea? In aceeasi categorie intra si culorile urmatoare : visina putreda, piersica ( de care? coapta, in parg, verde, putrezita), lila, turcuaz.... De ce nu exista doar ROGVAIV ( pentru cei care nu stiu Rosu, Oranj,Galben , Verde, Albastru, Indigo, Violet ) ... de ce tre sa ma chinui eu sa detectez nuante de bej, crem , lila, turcuaz, piersica, visina putreda. De exemplu pentru mine masina mea e albastra .. dar de fapt se zice ca e bleu siel ( ciel)... aia nu e rosie.. e nush cum,... aia nu e galbena.. e ou de rata... aia nu e verde e smaraldie... rahat....

Deci.. daca stie cineva care`i diferenta dintre BEJ si CREM.. sa ma lamureasca si pe mine pls... :D

9 comentarii:

Anonim spunea...

Noi barbatii suntem ca Windows95. vedem doar in 16 culori...

Anonim spunea...

Cam aceeasi diferenta ca intre verde-maslina si verde-corcodusha-necoapta.

Anonim spunea...

Culorile de genul asta (din lista ai uitat fucsia, somon...) au fost inventate pentru momentele in care sotul vine acasa cu un buchet mare de trandafiri, si sotia nu vrea sa para cucerita. Astfel, ea ii va spune lui "Porcule, de ce mi-ai adus flori crem ? Culoarea mea preferata e bej!"

Dar, ca sa primesti un raspuns, crem este "alb-galbui, culoarea untului", iar bej - "cafeniu deschis, culoarea laptelui cu cafea" :) Asa zice dexonline :P

Cred ca ar trebui instaurat un program de training pentru ca barbatii sa invete culorile astea care li se par ciudate. Spre exemplu, nevasta ar trebui sa isi astepte seara barbatul acasa imbracata intr-o lenjerie ultra sexy. Iar in timp ce lui i se scurg balele, ea sa tot repete "iti place sutienul meu lila?". Sunt sigura ca in cateva saptamani de studiu intensiv, barbatul o sa ajunga acasa, o sa isi arunce geanta in graba, si o sa ii urle nevestei "Draga, pune pe tine chilotzeii aia lila si sutienul ala ocru cu fundite bej, si vino in dormitor".

Sunt precisa! :)

Anonim spunea...

Desi nu imi place sa recunosc, dar andra are dreptate :))

Anonim spunea...

andra, explica ocru pls...

Anonim spunea...

"Culoare galben bruna" zice dexonline. Sau, ca sa iti fie mai simplu... In caz ca iti placea sa colorezi cand erai mic, ocru e culoarea aia pe care o aveau cariocile "galbene". Era un galben kkniu, if u remember.

Anonim spunea...

esti de-a nostra, dc trebuie sa cauti in DEX explicatiile pentru culori :)))

Anonim spunea...

Nu... Diferentele intre culori le cunosc. Caut pe DEX explicatii din care sa intelegeti si VOI cate ceva... :D

Anonim spunea...

si ce va doare pe voi, asa zisele "femei" daca nu stiu barbatii culorile mai "sofisticate"? e problema lor si voi trebuie sa acceptati chestia asta...daca nu...SOARTA...in momentul in care vom invata si noi cate ceva din "cultura lor" atunci sa avem pretentia sa invete si ei "culorile" noatre...pana atunci "GET USED TO IT"