joi, 24 aprilie 2008

A lucra sau a nu lucra???

Stau si ma intreb .. de ce e plange lumea ca nu are bani... Spre exemplu , ieri am fost cu un amic sa isi cumpere blugi.... primeste un telefon.. si imi spune.. hai sa mergem sa facem niste bani... zic : Cum? Zice : Uite... m-a sunat cineva ca a ramas in pana undeva intre Codlea si Halchiu (pentru cunoscatori) si ma duc sa il tractez pana la Harman.... si nu vreau sa ii las pe aia de la tractari sa ia pielea de pe un om la necaz... Zic : Mergem... In fine.. dupa un drum de vreo ora si ceva cu totul... s-au facut 100 de lei... Deci se poate.... Alt exemplu... un nene care pune termopane ... cand e sezon de termopane... castiga 300 de lei/zi .... da` munceste de`i sar capacele....

Acu` vine intrebarea mea... oare cei care muncesc pe bani putini... de ce nu isi cauta altceva daca nu le convine.. sau pur si simplu simuleaza munca pentru un loc caldut si un salariu care vine oricum ( pe 1 pe 15 pe 30 pe 5 ... in orice zi ar veni el....) ?

Daca te plangi ca nu ai bani... fa ceva in privinta asta... nu`i greu.. important e sa vrei.. ai o masina.. du niste oameni la aeroport si pentru 6 ore .... iei 200 de lei... , esti indemanatic... pune mana si pune termopane... si in 2-3 zile iei cat un inginer debutant... in cel mai rau caz.. stii sa canti? Du-te pe Republicii si canta... :)

Culmea e ca in ziua de azi ... un muncitor ajunge sa fie platit mai bine decat un inginer sau o persoana cu studii superioare... Dar si munca.... parerea mea... una`i sa stai la birou 8 ore pe zi si sa iei intre 1000 si 3000 de lei pe luna... si alta`i sa stai in frig... vant.. soare.. ploaie.... si sa si tragi ca hamalu` pentru bucata ta de paine... asa ca.....

Munca n-a omorat pe nimeni... riscam?? :D

2 comentarii:

Anonim spunea...

Corectie:

Munca a omorat mai multi oameni decat statul degeaba. Vezi exemplul fetei din bucuresti (cea de anul trecut). Deci eu votez cu "sa nu ne riscam".

"Munca se mai sperie si cu lenea!"

Respecte.

dora spunea...

eu sunt de acord cu aceasta forma de reconversie profesionala, insa ce face atunci un psiholog care a facut facultatea si a prins un post pe domeniu (si-i place foarte tare, ca doar de-aia a si invatat de i-au sarit capacele) si e rasplatit cu doar 5 mil pe luna?
io zic ca ce spui tu este foaaaaartee generalizat, si ca iti scapa anumite detalii care dicteaza pana la urma... sau pe scurt, urmaresti doar forma, nu si fondul!
Respecte si de la mine! :)
Dora