vineri, 4 iulie 2008

Pseudocronica "Butoiul cu pulbere"

La recomandarea lui Chokie am fost sa vad "Butoiul cu pulbere" de Dejan Dukovski.... Si nu m-am dus singur.. am luat inca 9 prieteni cu minne...Evident ca numai mie mi se putea intampla sa mi se dubleze biletele... si desi aveam 2 locuri pe care puteam sta ( ca de fapt cumparasem 11 bilete si am fost 10 ) a trebuit sa ma mut in fundu` salii din cauza vacii cu cabina de la caserie... Are cineva pile la caserie???? Anyway...ceea ce a omis Chokie sa imi spuna .... si nu era nici pe afis ( ceea ce mi se pare o mare cretinitate din partea puletilor de la teatru) ca in minunata piesa se injura cu mare arta. Nu sunt si nici nu am fost vreodata un delicat in ale limbajului .... asa ca am fost mai degraba amuzat decat siderat....Piesa in esenta ei e o aglomerare de schite , care au cate un personaj comun...Se injura unii pe altii, se omoara... se impaca.. se taie.. se sparg sticle in capete.... una peste alta.. atmosfera balcanica. In esenta ei a fost o piesa reusita din punctul meu de vedere, actorii au fost buni ( desi se vedea pe ei ca uneori le era si lor greu sa scoata pe gura ce aveau de scos).... am ras, am chicotit ( "hihi") m-am distrat...
Si totusi ceva m-a oripilat aseara... Pe scaunul din fata mea era o doamna, de fapt nu pot sa ii spun doamna.. era o tarfa imbecila... o ciuta epileptica... si cretinoida adusese cu ea la aceasta minunata piesa de teatru, cu un limbaj demn de melodiile Parazitilor, o copila de maxim 4 ani. Ok, veti spune ca daca nu era pe afis niciun semn care sa indice ca piesa de teatru "contine limbaj obscen si expresii vulgare" femeia nu avea de unde sa stie...Bun, si chiar asa... cum poti sa stai cu copilu` de 4 ani in brate si sa ii asculti pe aia urland : "mai du-te-n pizda ma-tii" , "ce pula mea vrei?", "te fut in cur" , " o fut pe ma-ta" ... etc... Copilu` ala oricum nu pricepe nimic.. dar maine cand merge la gradinita si ii spune educatoarea : "Du-te la locul tau " sa nu se astepte sa i se raspunda cu " ma duc pe pizda ma-tii!!!" ????
E inevitabil , copiii intotdeauna vor invata sa injure, si eu am invata, si tu ai invatat.. toti invatam... .. Vorba lu` FiCatel .... daca la 18 ani aud o tipa sau un tip care dupa ce isi da cu ciocanu` peste degete bagand un " Baga-mi`as pula " mi se pare perfect normal si natural... dar daca vad o copila de 4 ani care asculta si se amuza la fiecare pula bagata, fiecare trimitere in pizda ma-sii , fiecare futut in cur... asta nu mi se mai pare normal.... Oare ma-sa are mai mult creier decat o gaina sifilitica???? Nu cred....
M-a scarbit rau femeia aia.... si atitudinea ei... totusi... e un copil...trebuie cat de cat protejat, macar de ea .. ca oricum le invata si la 12 ani injura ca la usa cortului....

Cam atat.... c ya...

46 de comentarii:

Petru Marchidan spunea...

Bag poola bah Paule ... vorbeste frumos da-te-n sloboz. frumoasa piesa si dincolo de falsul vis american noi vorbim de injuraturi. ce poola mea ... oameni suntem. sa o fut in gura si pe tipa care ti-a incurcat biletul si pe vaca care si-a adus copilul la teatru. simteam nevoia sa injur ... ne vedem la o bere ...

Anonim spunea...

Io nu inteleg o chestie: de ce se mai trambiteaza in toate mediile ca Teatrul este o institutie de cultura?

Intamplarea de care vorbesti si piesa in sine mi-or dovedit cateva lucruri:

- ne plangem ca lumea nu isi educa odraslele prin introducerea lor in lumea teatrului/culturii, totusi, cand ii duci la teatru trebe sa le acoperi urechile. (Vita de care zici tu Paul, daca nu era vita, se ridica si pleca din sala ca sa isi fereasca copila de tampenii);

- ne plangem ca sunt prea multi tarani manelisti... si cu ce difera piesa asta (si multe altele) de o manea?!

- ne plangem ca lumea nu merge la teatru sa se "culturalizeze", totusi, cand lumea merge la teatru i se vâra pe gât "pule", "pizde", "coaie", "floci". Adica, asa ceva pot invata si in gara sau in spatele blocului sau pe stadion

- ne plangem ca lumea nu merge la teatru: PAI PENTRU CE PULA MEA SA MAI MEARGA?!?!?!

Sincer, am mers la chefuri unde intamplarile, discutiile, limbajul colorat se asemanau cu ce mi-o oferit piesa asta. Pai si atunci, de ce sa mai dau bani, cand pot sa ma distrez gratis, cu prieteni?! De ce sa incurajez niste regizori/scenaristi care nu transmit niciun mesaj (spun asta pentru ca, la sfarsitul piesei, nu am inteles nimic! Nicio concluzie, nicio povata... FIX PULA, ca sa i parafrazez). Actorii si jocul scenic : SUPERB! Subiectul si modul de a-l exprima: VARZA!

Am stat, totusi, pana la sfarsit (ceea ce nu am facut la alte piese de cacat), in speranta ca finalul isi va face banii... PULA!

Voi incerca de azi inainte sa inlocuiesc teatrul cu opera... macar acolo cultura nu o fost inlocuita de subcultura... si oricum, la cat de romani suntem, nu m-ar mira ca in viitorul apropiat opera sa inceapa sa puna in scena reprezentatii in coproductie cu Guta, Minune, Salam!

Anonim spunea...

auuu fratilor ca ma dor ochii cat v-am citit organele:))
si dc ma gandesc bine, cred ca ma protejam eu singura de limbajul ala, si plecam...
inconstienta femeia, sau poate prostutza, nu stie ca al ei copilas la varsta lui imita absolut tot ce aude si vede, chiar si ceea ce nu pricepe:(
dupa aceea se mira cum ajung si copii astia mai tarziu..cine oare a mai contribuit?
nah in fine oricum se stie deja..urat..
la TM la teatru am vazut numai piese frumoase, civilizate..bine dar nu merg eu prea des:P

si paulino, relaxeaza-te si u, ca presimt o tensiune:D

Anonim spunea...

Mai madcat. Din toata lamentatia ta de aici sunt de acord doar cu un singur lucru: acela ca nu ai priceput nimic din piesa asta si ca ai o capacitate de intelegere tare limitata.

Ai fi avut o bila alba din partea mea daca te-ai fi ridicat frumos in picioare si ai fi parasit sala de spectacol. Dar n-ai facut asta si ai rabufnit aici pe blogul lui Paulica. Esti eroul meu (de carton)! Si mai ziceai de vita din sala...

O sa incerc sa ating toate punctele semnalizate frumos cu linuta de tine.

Nu inteleg ce treaba are teatrul, si in speta piesa de aseara cu copiii? Trecand peste specimenul care a venit cu fetita la spectacol, iti reamintesc ca nu a fost o piesa de teatru de papusi sau pantomima cu clovni. Nu inteleg de unde si pana unde ti s-a nazarit tie ca teatrul trebuie sa educe copiii. Eu inteleg ca tu ai mers mai mult la teatru cand erai mic si ti-a ramas in amintire bucolicul acelei varste, dar aici bati campii intr-un mod senzational - ai gresit adresa, Marian Ralea joaca cu Abracadabra la Bucuresti!

Oricum, pentru a evita situatiile in care "niste unii" vad piesele de teatru prin prisma efectului nociv asupra plozilor, ar trebui pus un avertisment scris mare cu rosu si bold "Nerecomandat minorilor sau persoanelor care sufera de hiper sensibilitate verbala - oamenii care comunica NATURAL doar prin rime imperecheate si care dau besinele dulci cand se gadila cu pana roz la picioruse".

Observ ca te erijezi asa demagogic in purtatorul de cuvant al majoritatii. Sa stii ca vocea poporul cult nu graieste prin tine, si poti sa folosesti si forma la singular (recomandata, in cazul in care nu suferi de personalitati multiple). Asa poate ai inspira mai multa incredere si autoritate in ideile pe care le emiti. Revenind la intrebarea ta cu manelele, iti comunic ca ea este retardata din start si ca nu difera cu nimic de un exemplu aleator "cu ce difera o portocala de un pix Rotring cu mina de 0.5?".

Omul prost are un talent nativ in a da cu mucii in fasole, respectiv in a da cu bata in cap (in cazul tau) atunci cand este pus fata in fata cu ceva pe care nu il intelege. Este clar ca tu nu ai surprins nimic din mesajul pe care aceasta piesa a reusit magistral sa-l transmita. Banuiesc ca la fel de tare te enervezi si acasa cand te uiti la televizor si simti ca nu te culturalizezi real time si ca toti din jurul sunt prea prosti ca sa te inteleaga si sa te faca sa te simti bine.

Fara a avea pretentii de critica exhaustiva o sa-ti redau pe scurt asa ca la copilasii care merg la teatru sa se culturalizeze, firul dramatic al acestei piese.

Precum un film de-al lui Kusturica, piesa desfasoara iluzia visului american vazuta prin ochii unor oameni aflati in criza, marcati de disperarea si de lipsa de orizonturi a acestui colt de lume in care traim si noi romanii. Scenele redau rand pe rand tipicul acestei zone si introduc publicul realitatii si culturii specifice balcanilor. Viata aici nu este roz, oamenii nu traiesc tocmai bine, sistemele de valori sunt date peste cap, saracia ii impinge la crima doar pentru ca masina (bunul lor cel mai de valoare) a fost lovita in trafic, femeile inseala si se "combina" cu smecherasi, derbedeii jefuiesc batraneii prin autobuze, femeile risca sa fie violate prin trenuri. Violenta si limbajul brutal sunt tipice acestui colt de lume, care in istorie a provocat si un razboi mondial. Puscaria nu este un loc unde unu doar injura si altu' curata papuci, ea este o metafora a coliviei din care personajele noastre incearca sa scape. Ea este locul unde abuzurile sunt la ordinea zilei, si evidentiaza mancatoria dintre oameni si a faptul ca astazi doar cei mai puternici supravietuiesc.

Frumusetea piesei reiese mai ales spre final, cand odata ajunsi in taramul fagaduintei, brusc lumea nu mai era atat de roz precum protagonistii si-o imaginau, imaginile familiare de acasa ramanand singurele repere de care ei se mai puteau agata si salva.

Injuraturile de care zici tu ar fi fost pentru un individ inteligent si inzestrat cu o capacitate de gandire abstracta/sinteza si mai ales SIMTIRE, doar un ingredient menit sa potenteze mesajul si specificul lumii in care piesa s-a nascut: EUROPA BALCANICA.

Te las sa reflectezi in continuare la pulele, pizdele, coaiele si flocii care pe tine te-au marcat atat de mult. Trist. Oricum, ma bucur ca nu sunt ca tine si ca vad lumea altfel.

Si eu credeam ca BubbleBoy era doar un personaj din filme...ah si pana sa ajungi la opera (snobismul tau sa stii ca nu este deloc evident!), iti recomand site-ul sfaturiortodoxe.ro. Cred ca o sa-ti placa.

Anonim spunea...

mai Mehigh, tu ce cauti aici???:))
iesi afara!:))
nu esti binevenit printre noi:D
as mai zice, dar mai bine tac, ca esti crud si rece ca gheata...
stim si noi toate astea, stai linistit, nu ai zis nimic nou:)
P.S. nu vreau rasp back de la u:))
ms

Anonim spunea...

meigh, comment-ul tau suna asmemeni poponarului care arata cu degetul spre altii tocmai pentru ca atentia sa fie deturnata de la persoana lui.

Ce sa zic, esti mare filozof! Pacat ca filozofeala asta a ta de duzina iti cam ocupa tot timpul, motiv pentru care citesti printre randuri si raspunzi aiurea. Sincer, m-as fi cacat in bila ta aia alba, pentru ca nu dau doi bani pe parerea. Si daca iti raspund acum i pentru ca dai cu praf in ochi!

Am explicat de ce am stat pana la sfarsit... poate nu ai habar sa citesti. "Erou de carton"... amice, dumneata esti idiot?! Au fost piese la care am asistat si de la care am plecat. Si ce parere ai tu, ca daca ma faci eroul tau pentru chestia asta, am sa-ti multumesc?!

Banui ca la tine cultura trebuie introdusa doar de la o anumita varsta. Probabil ca ma-ta si tac-tu te lasau cand erai mic in fata televizorului la Marianul Ralea de care vorbesti sa te "culturalizezi" si mai tarziu, cand ai atins varsta maturitatii ai primit is unda verde sa parasesti incinta casutei si sa te indrepti spre teatru.

La un moment dat am crezut ca vad o sclipire de inteligenta in spusele tale... dar "frumusetea piesei" de care vorbesti tu cu finalul ala besti m-o facut sa imi dau seama ca mananci cacat cu polonicul si ca tu ar fi trebuit sa fii in puscaria aia.

Da, imi recunosc vina, am uitat sa pun in postul meu faptul ca aia e parerea mea. Unii si-or fi dat pana acum seama, ca cei ce posteaza pe bloguri isi spun parerea. In schimb, imaginatia ta bo...lnava da pe de laturi.

Gusturile noastre sunt total diferite: unde io vad gunoi, tu vezi aur... probabil si vice-versa, kiar nu ma intereseaza. Iar arta este ceva subiectiv.

Io sunt sigur ca tu faci parte din randul celor care imbratiseaza ce-i "trendy" si care asculta cu sfintenie ce spun criticii. Stii, am vazut critici, din astia ca tine , facandu-se de cacat, cu tot cu cuvintele lor frumoase.

Inainte sa vorbesti de snobism... lasa, ca oricum nu intelegi. Tu, urmeaza turma, ca merge bine... acolo unde-i apa, mancare si futai!

A, si inca ceva: si Nastase (Bombonel) vorbeste mult si frumos, dar in spatele cuvintelor e tot o papusa de carpa atarnata de un fir!

Anonim spunea...

Stai ca m-a bufnit rasul :))

Of. Te-ai suparat si ai ripostat cu un chewbacca defense :)

http://youtube.com/watch?v=gUP5GzHIojU

Amice, tu sesizezi cat esti de ipocrit?

Scrii "kiar nu ma intereseaza" si apoi mai jos iti permiti sa-mi spui ca eu sunt trendy? Lol!

Intr-adevar, sunt convins acum dupa limbajul pe care-l afisezi aici ca esti un fin degustator de cultura, fie ea chiar si maro, sau daca vrei urda din piesa de ieri. Doar te-ai cacat in bila alba si te-ai besit in finalul piesei...

E valabil si pentru Lisa, care ar mai zice si ea ceva dar prefera sa taca :) Stai linistita, nici eu "nu vreau rasp back de la u: )))".

Unde ati invatat sa vorbiti asa mai copii?

Madcat, ai un simt critic deosebit si ai oferit cu mare gratie aici masura calitatilor tale de erudit. Din pacate astazi, lumea nu mai stie sa primeasca o critica fara sa se panicheze si sa arunce apoi cu rahat in stanga si in dreapa.

Ah, si fobiile tale pederaste nu fac decat sa tradeze spaimele cu "Poponari, Nastese si rahat" care te domina.

Ironia e ca deja mi te si imaginez in piesa de ieri. Sa stii ca te-ai fi incadrat foarte bine in peisajul balcanic care tie iti repugna atat de mult.

Anonim spunea...

Sa-mi fut una iar am ratat "Special Olympics", pan` urma care dintre voi, retardatii care va certati ca mutele pe pula, a castigat?

Anonim spunea...

Da ma, n-ai cu cine. Niste tarani...

Anonim spunea...

@Z3Ro - am o intrebare de bun simt, zic eu. Daca sunt mute, cum se cearta pe pula, prin semne?

Anonim spunea...

Nu prostea, pe blogu` lu` Paul....

Anonim spunea...

Deci dupa logica mea de inginer:
mute se cearta pe blogu' lu' paul = mute se cearta pe pula => blogu' lu' paul = pula

Anonim spunea...

Ur a smart fucker....

Anonim spunea...

La naiba, nu vroiam rasp back de la u

Anonim spunea...

asta pentru ca si el e crud si rece ca gheata!

Anonim spunea...

:)))))))))))))))))))))))

Asa, asa, mehigh, vad ca tie chiar iti place sa arati lumii cum reusesti tu sa te caci cu capu-n jos si sa te pisi impotriva vantului si sa urli cat poti ca tu esti curat si placut mirositor (metaforic vorbind, evident).

"Fobii pederaste"... ba, tu citesti dupa ce spui ceva?! Sau apesi butonu' si cat tine trasul apei stai si te uiti ca proasta-n pula?!?!?!

Inca o data, desi, sunt sigur ca bat saua sa priceapa iapa batrana: spui vorbe goale! Ideile tale luate de ici, de colo, de la unul sau altul sunt ca o pitzipoanca: blinc blinc, gloss, make-up... si cand le dai jos ramane un mare: DUH!

Auzi la el ca in piesa este o atmosfera balcaniCA... CA in balcani sunt agresati oamenii in tren, in parc sau autobuz... Daca ti-ai face timp sa iesi un pic pe afara, ai sa vezi ca "balcanismul" asta caracteristic pe care l-ai "observat" tu in piesa (piesa cu o idee deosebit de profunda, de altfel... :)))))))) ), e la locul lui in toate colturile lumii. Si am sa iti dau si un exemplu, ca sa vezi cat esti de "balcanic": poate nu ai auzit de controlorul aruncat din TGV in Franta. Sa nu iti mai zic de 95-ul din Paris...

Nu imi vorbi tu mie de "atmosfera balcanica" de parca tu ai pus coada la pruna (mai bine ai incerca sa pui o mana la o pruna, mai scapi si matalica de frustrari, buei, Mihaitza). Ia-ti ideile astea cu "atmosfera balcanica" si canta la alta masa, ca mie mi se raceste shlibovitza si nu mai am timp de scartzaielile tale.

"femeile inseala si se "combina" cu smecherasi" - asta i lucrul care caracterizeaza atmosfera balcanica?!?! Asta ai inteles tu din piesa aia?!?!?! Bine "balcanicule", du-te tu in spatiul extra-balcanic, unde toate femeile iubesc pur, batranii umbla cu sacu' de bani in autobuze fara sa fie atatcati, tinerele isi plimba tzatzele despuiate in trenuri si nu sunt violate, si dobitocii ca tine isi tin ideile imprumutate din biblioteci pentru ei (stai linistit, nu e asa... si la ei dobitocii au trompeta mare si aurita)!!!

As fi vrut sa trag si o concluzie... dar incepe emisiunea lui Martian Ralea si vreau sa nu pierd episodul asta... cica vorbeste despre caracterul balcanic.. ceva cu fete violate prin trenuri si batranei atatcati cu salbaticie prin statiile de autobuz de la Vitan si Gara de Nord!!!

Anonim spunea...

Ma cutremur in fata prostiei tale infinite si traiesc cu speranta ca evolutia va avea grija ca genele tale sa nu se perpetueze mai departe.

Pentru un individ atat de deranjat de limbajul "deochiat" din piesa, vorbesti aici ca un tigan ordinar, si ca o ultima scursura a societatii. Si mai zici ca vrei sa mergi la opera...eu zic sa mai dai o sansa scolii. Se simt clar carentele tale de educatie.

Deja mi-e scarba de tine si simt acut nevoia sa trag apa, sa scap de dejectiile tale pestilentiale.

Ai dat dovada pe blogul acesta de o ipocrizie ordinara si prin comportamentul tau de ortac necioplit ai reusit sa te contrazici pe tine insuti, sensibilosul din primele comentarii, snobul cu aere de cunoscator, care cauta refugiul la opera, si care critica limbajul de mahala ce afecteaza copiii.

Pai tu mai baiatule vad ca te pricepi foarte bine tocmai la ce criticai tu cu atata inversunare...ia mai spune tu, cum era cu poponarul care arata cu degetul spre altii ca sa deturneze atentia de la persoana lui?

Hehe :))

Anonim spunea...

...cat despre balcanism, pana sa ajungi tu sa intelegi conceptul, da mai intai o raita prin biblioteca, daca ai asa ceva, si cauta cuvantul 'satira'. Citeste de zece ori definitia si apoi screme-ti sinapsele. O sa vezi ca orele cand chiuleai de la limba romana si-au pus puternic amprenta pe capacitatea ta de intelegere.

Anonim spunea...

...si uitandu-ma la tine, nu mai pot sa spun decat ca prefer boul autentic decat unul ipocrit si imbracat in haine de snob, asa cum esti tu acum cand ti-ai dat arama pe fata.

chokie spunea...

"- ne plangem ca sunt prea multi tarani manelisti... si cu ce difera piesa asta (si multe altele) de o manea?!"

Rar ma lasa ceva chiar "speechless"...

Anonim spunea...

@toţi
Unde-i Radiera? Să-i zică şi lui mehigh că e în plus şi să "marş" spre cratiţă?
@lisa
Lisa, îţi este frică să dai un răspuns?
@mehigh
?

Mirela06 spunea...

@Seli, mehight poate sa isi exprime parerea cat vrea. Chiar daca s-a iscat o controversa intre el/ea si madcat, mi se pare exagerata reactia ta cu "e in plus si «mars» spre cratita" si total nejustificata. Totusi, nu mai suntem copii sa apelam la astfel de chestii.. :)

Anonim spunea...

@just me
http://unrahatpebat.blogspot.com/2008/06/de-ce-cred-ca-sunt-misogin.html
citeşte te rog penultimul comentariu. Doar atît. Şi să ştii că mi-a plăcut cum s-au confruntat cei doi, madcat şi mehigh. Au amîndoi argumente bune. Doar că sunt prea orgolioşi.

Anonim spunea...

@seli: frica? neahh:))..dar cum a fost men talk, am stat deoparte si am privit lupta verbala:))
clar tineam cu madcat, my kind of man:D, mehigh a "jucat" prea murdar..
totusi am fost si eu bagata un pic in seama, m-au citat in unele commenturi, 10x guys:))
ce bine e acum, tensiunea a disparut...pace si armonie, asa imi place;)

Ala`Micu`Necajitu spunea...

Mha sincer ? FiCatelus sau FiPurSiSimplu are dreptate ... deci unde`s cuvintele cu care s-au certat aia de mai sus cu gura mare ?! Adica ...pula mea ( ca sa fiu in tema ) unu se crede doctor in ortofilatelie de a trebuit sa deschid clasoru sa citesc cuvintele de pe timbre ca sa inteleg si eu una si alta iar celalat cred ca se plictiseste groaznic si vrea sa devina elevat ( a se citi a urca cu liftu ) :D.

deci unu : PULA MEA , celalat cu nasu pe sus: se zice PENISUL DIN POSESIA MEA adica acelasi lucru cu alte cuvinte ... si va iradiati ochii degeaba pe aici ... pana la urma urmei ...CINE SUNTETI VOI SA O
JUDECATI PE FEMEIA AIA ( ca nici animal nu poti sa zici ca e ) DECI DACA EA A FACUT COPILU ALA SAU ALTA ... e TREABA ei cum il creste ... Si pe urma ganditi-va la Z3Ro daca era dus la teatru de mic ...( si aici va las sa va imaginati singuri ). Cu respectele de vigoare sau oroare salut ! :D

Anonim spunea...

meigh, meigh...

Am crezut la inceput ca am cu cine ma "duela", dar vad ca tu ai preferat sa te bati singur.
Reply-urile tale subiective incep sa sune ca ploaia in geam: Pic, pic, pic, pic, pic, pic... U get the picture?!?!?! Exact: monotone si enervante. Deja imi pierd putinul timp liber cu o distractie prea ieftina... pentru ca asta esti pentru mine.

Ai grija cand vorbesti de educatia mea, monshericule, ca vad ca ma confunzi cu discipolii tai! Nu te cunosc is nu ma cunosti, iar daca cineva din anturajul tau te-o mintit ca esti un "fin psiholog"... te-o mintit.

Te-am "ginit" io din prima ce gen esti. Esti tipul care isi cumpara avion sa mearga cu el de la bucatarie pana la buda; esti un boxer echipat pentru categoria super-grea, dar care nu trece de cantarul de la proba mini-musca; esti asemeni unui ciung fara maini si fara picioare intr-un Ferrari fara comenzi vocale; esti un tennis man olog in armura de cavaler si scaun cu rotile la un turneu de talie mondiala... Intelegi ce vreau sa zic?! Sau sa iti desenez?! CUVINTELE TALE SUNT PREA MARI PENTRU IDEILE ORDINARE SI NEINSEMNATE PE CARE VREI SA LE EXPRIMI, MONSERICULE!!!

Esti genul de om care acopera cacatul cu foitza de aur si il da cu Canal 5, iar apoi foloseste cuvinte ca: "transcedental", "sinergie", "metempsihoza", "erudism" ca sa incerce lumea sa convinga ca el tine in mana fantana fericirii. U'RE A FUCKING JOKE, NIGGA! A FAKE!

Esti un hard-disk, o scula de stocat informatii, da' care habar n-are sa faca legaturi logice intre ele... corelatii logice, pe limbajul tau de "cult".

Am crezut ca dupa ce spui "ma bufneste rasul" nu o sa ai tupeul sa te legi de inteligenta mea si mai mult, de "carentele mele de educatie". Aici, din nou, ma confunzi cu cei din anturajul tau. Din nou, iti dai cu parerea acolo unde habar n-ai despre ce vorbesti!

Hai, ca mai bine ies la un fumat pasiv decat sa pierd vremea citindu-ti delirul "de la miezul noptii"... de sambata, de la miezul noptii, mai precis. "Amice", daca nu ai viata, nu ma invinovati pe mine pentru treaba asta.

As fi vrut, la final, sa spun ca imi pare bine ca ne-am contrazis... dar am avut tot timpul sentimetul ca jucam "la perete". Oricum, ai fost un zid distractiv... o distractie cam ieftina si fara sens... dar totusi, o fututa de distractie!

io-n Dushu Tau! spunea...

auzi mai madcat...acu io outsider la tot blabla-ul asta...daca esti asa domn cum spui, manierat si cult de ce nu lasi de la tine in situatia asta, ca cica asta te invata scoala si biserica? te cobori pe scara, daca o fi una, de ai dat deja de petrol. insa stai, poate suferi de un masochism feroce...mai vrei o palma si inc-o palma si inc-o palma...do you get laid, ever?

Anonim spunea...

madcat ... dude, esti super tare ... asta o fost o colectie de injuraturi din secolul al xv-lea sau ce? momente asa elevate mai vezi doar in salonul spaniol daca nu la bunica pe terasa; cand te invita la o dulceata de nuci ... frate ... am impresia ca daca vrei poti sa le dai la toti de pe acest blog pantoloni jos si sa-i bati la cur cu lirica ta. mie imi place blogul lui Paul si nu stiam ca se mai posteaza pe thread-ul asta; sugerez un thread unde sa se faca cate un mic battle liric, cu inscrieri si cv-uri depuse in prelabil, diplome de pe la atestate si activitati de vara. ce zici?

Anonim spunea...

Uite ca s-a trezit si ofticatul blogului. Mai, eu ti-am demonstrat ca la grupa mica ca esti un snob ipocrit care vorbeste ca la usa cortului. Credeam ca te-ai saturat sa ti-o tot iei, dar vad ca insisti si continui sa arunci gratuit cu fecale.

De ce nu comentezi pasajele respective? Normal, ti-e jena de reactia ta de bivol, plus ca acum vad ca nu mai scrii cu "kiar". Vezi ca se poate? Eh, in loc sa-ti canalizezi furia "creativa" spre alte directii si sa "take it like a man", tu compui aici comparatii bombastice ca sa-mi arati cat de bine te joci tu cu cuvintele si cum crezi ca poti deturna atentia de la faptul ca te-ai contrazis de nenumarate ori.

Tie iti e clar asta? Te-ai contrazis, argumentele tale s-au dezintegrat mai baiatule. Cum poti sa porti o discutie cu un individ asa cum esti tu, care se contrazice din post in post? Oricum discutia deja nu mai e amuzanta pentru nimeni si-ti raspund doar dintr-o senzatie de sila pe care continui sa mi-o provoci si de care tot incerc sa scap.

Cat despre delirul de la miezul noptii. Lol! Iar te dai singur de gol. Eu ti-am raspuns la 30 minute dupa postul tau plin de intelepciune, moment in care tu cu siguranta iti traiai viata la maxim ca un ipocrit ce se respecta.

Nu ma surprinde ca suferi de soc anafilactic atunci cand creierasul tau este obligat sa proceseze cuvinte noi care tie iti par atat de mari. Asa s-o vedea de la tine, nu stiu, eu ca nu scriu cu "kiar".

Oricum, ai putea sa-mi multumesti cu ocazia asta. Ai invatat cuvinte noi si mai ales ai aflat ca lumea nu e formata doar din cercopiteci ca tine care scriu cu "kiar" in loc de chiar si care se ofuscheaza la teatru cand actorii isi permit sa vorbeasca cum obisnuieste nenea Madcat pe acasa. Aviz si adolescentei care nu vrea raspuns back de la u :)

Eu stiu ca acum la final tu vrei sa dregi busuiocul si sa treci finut peste tot ce am spus eu despre tine, dar nu ma pacalesti cu atitudinea asta a ta de detasare. Tot un ofticat snob ipocrit ramai.

Ma bucur ca ti-am dat o lectie. Stiu ca e greu de digerat, dar numai asa inveti. Ah si pune-ti capsa la loc, vezi ca ti-a sarit.

Anonim spunea...

mister mehigh mai poti??? "vorbesti" si tu ca sa nu taci:)), ca aberezi maxim...
@io-n Dushu Tau: draga mai citeste odata cu mai multa atentie, tocmai asta a si facut madcat a vazut ca nu are cu cine:)
p.s. mehigule stai linistit nu avem nevoie de lectiile tale, ne descurcam foarte bine..
jalnic ce sa zic, sa te legi de niste cuvinte, care noi le scriem asa for fun:))
you are not worth it!;)

io-n Dushu Tau! spunea...

lisa, draga mea. mai citeste TU odata :)) ca io am citit, am fost acolo, si stiu de partea cui is ;D

Anonim spunea...

ok, in fine:), a provocat pe toata lumea aici, cu frustrarile lui..
nu a transmis nimic interesant, numai cu ura vorbea, si cum a mai facut aviz la me (mine):))..nah asta e..
fiecare avem loc in lumea asta..frumos ar fi sa ne acceptam asa cum suntem:)
ps: sorry mehigule cu "aberezi maxim..", m-am luat dupa stilul tau:D

Anonim spunea...

hm, am zis ca nu mai scriu daca nu am facut-o de la inceput mai ales ca le-ati scris voi deja pe toate, dar nu ma pot abtine, sunteti... prea tari :D
pt MeHigh-tza (ioute un loc unde am reusit sa "pocesc" limba roamaneshte - ah, inca unu! ador sa folosesc sh, tz, ki in loc de chi, etc in scris - hai fa-ma si pe mine retardat :) )
Revenind on topic, MeHigh-tza nene, era sa devii eroul meu, noroc ca te-am citit pana la capat si, mai nesimtzit fiind in sinea mea, am reusit sa nu vomit la finalul textului (nu erou d'ala de carton deveneai, ca e prea tare termenul pt unu care scrie sh, tz, kiar... mai mult un fel de mentor asha... - sunt complexat?! neah, just kiddin')
Pai bine frate, minunata ta recenzie inceputa atat de magnific esueaza lamentabil prin lipsa de originalitate si prezenta okelarilor (såc) de cal la cel care o debiteaza. Pacat, sincer, imi pusesem sperante in tine.
Cu un pic de ajustare, textul tau "minunat" poate prezenta la fel de frumos manelele sau orice alt subiect de kk, intr-o lumina mirobolanta facand de exp. din fenomenul manelistic o traire de inalta sensibilitate si profunzime artistica mult prea delicata pt urekea profana a celor neaveniti.
Sa stii ca ai avea multi adepti daca le-ai explica la fel de frumos cum maneaua reprezinta glasul "europei balcanice" si cum ... intzelegi tu, n'are rost sa repet tot ce deja ai scris.
("frate" era doar un fel de a zice, linishteshte-te, shtiu ca nici tu nu m-ai vrea de frate - eu, nici atat)
So, imi cer scuze fatza de tine mult prea sensibilule - artistic vorbind - dar nici eu nu pot impartasi impresiile tale artistice. Si pt mine piesa aceasta ca multe altele aidoma, reprezinta doar o decadere a culturii, si cel mai rau este ca are loc in lacasuri de cultura - exagerez?
Daca toata piesa asta ar fi avut loc intr-o carciuma, acolo unde ii e si locul de altfel nu cred ca ar fi deranjat pe cineva. Kiar si punerea in scena imi pare o decadere, majoritatea pieselor de teatru au devenit un fel de "Stand Up Commedy", publicul e inghesuit PE SCENA la un loc cu actorii, vocabularul decadent, tot, tot, duhneshte a stand up comedy, adica a scenete de spelunca in care daca nu arunci cu genitalele in spectatori, nu te baga nimeni in seama... Na! poftim cultura!
Ah, si BTW (By The Way, adica apropo din fr à propos), eu si "generatia mea"foloseam genitalele in vocabular la o anumita varsta pt ca asha era "moda", ca sa pari mai matur. Apoi am crescut, le-am descoperit adevarata intrebuintzare si am scapat de frustrari - deci nu am mai abuzat de ele verbal. Nu crezi ca piesele astea ar putea exista si fara un limbaj infantiil? - da, vulgaritatea poate fi infantila.
Ah da, traim intr-o lume in care barbatii devin... infantili, femeile se... masculinizeaza, subiect pt alt topic :)
Hai pa, ma duc sa imi reiau sirul vietzi de dupa miezul noptii ;)

Anonim spunea...

WELLCOME OneOfManny!!!:))
"..foloseam genitalele in vocabular la o anumita varsta pt ca asha era "moda", ca sa pari mai matur. Apoi am crescut, le-am descoperit adevarata intrebuintzare si am scapat de frustrari.." NICE:))
10q :)

Ala`Micu`Necajitu spunea...

@ lisa - sa inteleg ca si tu le foloseai pentru ca erau la moda ? :D Si acum ca moda e cu galben de exemplu :D cum zici ? Imi bag p*** galbena ? :D Nu de alta da mai ai un pic pana sa cresti :D :P

Anonim spunea...

pff micutule draga, oricum in postul asta nimeni nu poate fi dragut, toti ne aratam aici partea rea:)
totusi poate ti-ai dat seama pana acum ca totusi lisa e nume de fata, deci nu folosesc in limbajul meu acest organ, pt ca nu-l detin si dc nu-l detin nu am ce sa bag:))
nu suport limbajul vulgar, e urat..scarbos..asta e tot..
din partea mea sa vb fiecare cum vrea si simte, nu ma intereseaza, dar nu stau sa ascult asa limbaj:)
iar OneOfManny a zis ceva adevarat..de ce sa fi vulgar? cand poti sa te porti frumos, nu?..dar pt asta trebuie sa ai ceva creierash, bun simtz:D
p.s. sper ca s-a observat "sh" "tz" :))

Anonim spunea...

Societatea romaneasca este intr-o stare de putrefactie culturala [insert manele topic here], piesa in sine doar ti-a scos asta in evidenta. E chiar atat de greu de sesizat aspectul ei de satira? Jesus christ man. Piesa nu are nici o vina pentru dezgustul tau. Poate doar mediul inconjurator. Asta este menirea unei piese care SATIRIZEAZA, sa-ti aprinda tie beculetul (SÁTIRĂ, satire, s.f. Scriere în versuri sau în proză în care sunt criticate defecte morale ale oamenilor sau aspecte negative ale societăţii, cu intenţii moralizatoare; p. gener. scriere sau discurs cu caracter batjocoritor, muşcător. ♦ Categorie estetică din sfera comicului, care critică cu violenţă şi caricatural pe cineva sau ceva. [Acc. şi: satíră] – Din fr. satire, lat. satira. ).

Sa inteleg ca dispretuiesti toate piesele ce apartin acestui gen?

Orice ai spune tu aici, imi pastrez parerea despre cei care violeaza limba romana si nu accept formele retardate ce sunt acum la moda: tz, sh, kiar si u (cuvantul nu vocala!), asa cum le foloseste si trendinezul de Madcat(aka "kiar") si demna reprezentanta a sexului frumos emancipat Lisa.

Partea trista e ca specimenele astea au inceput sa scrie asa si la BAC si la licenta. Este bine sa faci omul constient de eroarea pe care o savarseste cand poceste limba asa si sa-l tragi de urechi. Personal un om care se exprima asa imi provoaca senzatia unui nespalat imbacsit de transpiratie. Felul in care vorbesti si in care te exprimi, cuvintele pe care le ai in vocabularul tau si de care faci uz zilnic sunt o masura a gradului tau de inteligenta si de cultura pana la urma. Da exista si exceptii, politicieni care vorbesc frumos si totusi nu spun nimic, limba de lemn. Dar aspectele astea sunt subiective si discutia acum se refera strict la vocabular.

Limba este un organism viu si se adapteaza realitatii in care traim astazi. Cuvintele se nasc si apoi mor si nu ma mira ca ea se denatureaza in halul asta, cand din ce in ce mai multi ajung sa se compromita si sa vorbeasca fara sa gandeasca. Ca orice cancer si acest flagel de subcultura crasa poate fi eliminat. Individ cu individ, pornind de la cei ca Lisa si Madcat si restul trendinezilor, victimele modei contemporane. Ce nu inteleg eu, este cum poti sa afirmi cu asemenea ipocrizie ca actorii sunt vulgari, ca piesa este de cacat, cand tu, CRITICUL, vorbesti in acelasi mod infect? Madcat vad ca nici acum nu si-a gasit un raspuns...

Avea dreptate Orwell cand vorbea despre "Newspeak". Ca sa indobitocesti un popor trebuie sa incepi cu limba si sa elimini din cuvinte, sa o comprimi si sa o faci cat mai arida si mai codata. Daca elimini cuvintele ajungi foarte repede sa elimini si ideile. Cu ce sa le mai exprimi daca tu nu mai stii cum sa vorbesti si sa scrii?

Obiectiv si just este cand ai pretentia de bun simt sa nu vorbesti/scrii ca un cercopitec aterizat brusc in fata unui calculator. Oricum trist este ca cei ca Lisa in loc sa reflecteze un pic la observatiile acestea, si sa-si puna un pic la treaba "creierashele" lor pubere, ei au un comportament servil de robot(oaie) care se multumesc sa se amestece in multime, sa se limiteze si repete mecanic ineptiile spuse de altii inaintea lor, fara a da dovada de nici un SPIRIT CRITIC. Ceva acolo, o idee macar mai. Cand o cresti mai mare tot asa o sa vorbesti si o sa scrii? Chiar crezi ca cineva te va lua in serios? Te doare mana sa scrii normal, ti-e lene, sau pur si simplu nu stii sa scrii corect in limba romana?

Plang de mila femeilor care nu au tupeul sa se bage intr-o "discutie intre barbati" cum ai spus tu mai sus. Viata ta deja se inscrie direct pe orbita cratita-bucatarie-piata. Ti-e frica de ceva? Daca ai o idee sustine-o cu argumente daca nu taci din gura si nu mai fi redundanta si mai da o sansa scolii.

Revenind la piesa, sunt de acord cu ce ai spus legat de scena improvizata pe scena si de izul de stand up pe care l-ai simtit. Acum nu stiu daca asa a fost gandita piesa sau amplasarea este doar o consecinta a numarului mic de spectatori.

Fiecare e liber sa creada ce vrea. Eu unul nu o sa accept in veci argumentele emise de un impocrit care denatureaza limba si-mi irita sinapsele cu k j si alte forme ale argoului irc/messenger.

Anonim spunea...

mehigh, nu te vezi decat pe tine si atat, cum te mai suporti?:)
tu chiar nu intelegi absolut nimic din ce zicem noi..
Ai auzit de FUN??? "violeaza limba romana..":)) stai linistit, atunci cand trebuie sa o folosim corect ne descurcam..nu mai fi asa ingrijorat;)
Era vorba de respect, fiind o discutie intre voi, "..tupeul sa se bage intr-o "discutie intre barbati".."
judeci oameni, si ii jignesti fara sa-i cunosti deloc...nice..
take a break!:)

Anonim spunea...

of of, e trist sa "nu poti vedea padurea de copaci". Noi incercam sa vorbim despre "padure" tu ne tot ridici in slavi "copacii". Oricata dreptate ai avea tu, nu se pupa aici: noi vorbim despre fond, tu despre forme.
Sorry, dar te cam confuzezi si cu definitia satirei si cu Orwell si cu "discutia acum se refera strict la vocabular". Ceva-ceva ai inteles tu, dar las' ca nu e timpul pierdut.

La faza cu sh, tz etc, e dreptul tau sa fii in contra, nici eu nu ii agreez pe cei care VORBESC "lol" si alte faze asemenea. Insa ar fi bine sa si intelegem nu doar sa simpatizam cu anumite curente. "lol" a fost introdus in vocabular in cazul acesta, pecadn sh, tz... copacii din padure...
Vorbesti de lene: doar la "ki" cashtigi o litera, in rest "transpiri" suplimentar ca sa pui h-uri si z-uri sau S-uri (pt ca exista si varianta ts=tz) - vezi-le ca pe o transpunere a virgulitelor de sub litere si vei avea sinapse fericite.
Suntem diferiti, pt mine pocirea limbii romane SCRISE insemana scrierea asta fara diacritice. Dar eu nu ii acuz pe cei care tolereaza o astfel de scriere si nici nu ii fac cercopiteci sau alte "subtilitati".
(Scrisul cu diacritice nu este o optiune viabila decat in putine cazuri - nu e locul aici sa intru in detalii tehnice, ar fi insa o experienta buna pt tine sa vrei sa "romaneshtizezi" un text de sute de pagini cules fara diacritice si fara sh si tz...)
Faptul ca in ziua de azi pushtanii/adolescentii nu au discernamantul suficeint dezvoltat si ii auzi strigand in gura mare "loooool loool lol", si ca scriu din pix cu h,z in loc sa puna o virgulita la locul ei, apoi asta aduce mai degraba a infantilismul de care ziceam mai sus. Nu-i asa gasca?

Nu mai plange (nici ca figura de stil). Felicita-le pe femeile care ... mai sunt femei.
Daca mai stai tu un pic asa, si te gandesti si mai bine in sinea ta, sunt convins ca vei ajunge la concluzia ca o astfel de femeie care deviaza foarte tare de la "orbita cratita-bucatarie-piata" si ai uitat "masina de spalat - fier de calcat - pat(sex)" nu poate fi o sotie buna. Poate pt aventuri de scurta durata, afaceri, "chat on-line" samd - dar sotie ... just think about it ;).
Oricat de emancipati se cred multi barbati, li se taie f repede sa skimbe rolurile pt prea mult timp.
Asa, si daca am parut cumva misogin, o dreg acum zicand ca, uitandu-ma "in jurul meu" sunt tot mai mult de acord ca multi barbati sunt f bine descrisi de "definitia": barbatul = o prelungire inutila a penisului.
Huh, ce zici gasca? E trist oricum.

Noh, si din finalul mesajului tau... iar or fost prea multi copaci de ai ratat padurea, desi ... parca-parca ai vazut tu ceva, nu ai putut trece peste "directiva" cu "in veci" din programul robotelului din tine - asta ca tot pomeneai tu de roboti ;).

Pa gasca si pe curand.

Ala`Micu`Necajitu spunea...

@Lisa - * ( pentru ca esti fata mai adauga o steluta ) =))

Anonim spunea...

Mno..deci vă potoliţi?
Gaşca: nu vă place, nu mai mereţi la teatru.
Mehigh: în continuare.. ?
Paulie: cînd revii cu articole despre mîncare? Ălea parcă nu încing aşa de tare spiritele 'telectuale care bîntuie prin blogu'ţi. :D

Anonim spunea...

hai mno, ma dadusi de gol cu "Gaşca" - sper sa se gandeasca mai intai la gâsca autohtona, ca-i mai aproape decat cercopitecul - just for fun ;)

Anonim spunea...

:))am observat "greseala" "sh"...
..trist:D

Anonim spunea...

OneOfMany, copacii de care pomenesti au niste ramuri atat de joase, incat unora le intra de-a dreptu-n oki (si sa ma ierte aici ne-ipocritul care militeaza impotriva, ba kiar nu va accepta "in veci" "alte forme ale argoului irc/messenger", dar care foloseste de 2 ori prea-sfantul si cultul "lol", asa, ca sa ne mai imbogateasca limbajul chel/kel si sa ne arate ce greutate are cuvantul lui).

"Somnul rat(z)/(s)iunii nas(h)te mons(h)tri" - they say! Io as spune altcumva: Somnul ratiunii naste roboti/sclavi/negri/producatori/generatoare/baterii/spare parts/lemne. Interesul LOR (masoni, iliminati, mormoni, comunisti, capitalisti - whatever) nu este sa aibe o masa de carne culta, proactiva si ganditoare, cu idei complexe si pertinente, ci o mana de unelte reactive, usor de manipulat, cu o gandire cat mai simplista; cat mai dependenti de diverse: paine, benzina, credite... Si accentuez: SIMPLISTA!

Si stii si tu, OneOfMany, ca "padurea" incepe sa prinda contur abia in momentul in care faci un pas inapoi, scapi de crengile din ochi si incepi sa vezi si sa asculti (nu doar sa privesti si sa auzi). Spre ex: http://schimbarea.blogspot.com Indobitocirea natiunii noastre (ca de ea mi se rupe mie pulpa) o inceput de mult timp si continua in mod agresiv. Uneltele de manipulare lucreaza la orice nivel, atata timp cat isi gasesc "mesteri" de care sa se foloseasca. Cu putin discernamant am putea sa ne impotrivim... pana la un punct... doar, oameni suntem, porci mancam!

Anonim spunea...

ooh daa, ai pus punctul pe j.
Au ramas atat de putini cei care mai indraznesc sa isi puna si intrebari existeniale si sa nu se multumeasca ca-catzei cu ciolanele aruncate sub/in/peste nas... :(.
(After all, U'r not such a mad cat :) - keep up the good work!)
Same goes for all of you ;)

Anonim spunea...

Eeeeeeheheheeeeeeeee!!! (After all, U'r not such a mad cat :) - keep up the good work!) :))) Ca doar "MUNCA TE-NNOBILEAZA!", right?!
URMEAZA-TI SETEA! BEA SPRITE!
TESTEAZA-TI LIMITELE!
BE YOURSELF! BU!

Hai ca uitam de unde am plecat... de la gandirea simplista! Ma gandeam ieri ca poate exageram si noi! Poate conducerea teatrului simtea nevoie sa mai ruleze si ceva lejer, de vara, pufos si care sa aduca some "easy money"!!! Deci, pana la urma, totul sa se reduca la bani! Nu trebe sa abordam teorii conspirationiste cand foamea impinge omu' (fie el kiar si de cultura) la compromisuri mizerabile. Da', de aici pana la a le accepta cu zambetu pe labii... mai este ceva drum!

In fine, voi incheia intr-o nota optimista, citand un graffiti free-style de pe un panou publicitar si pe care l-am remarcat intr-o dimineata in timp ce ma grabeam spre "plantatie":

HAVE A NICE DAY, SLAVE!